16v Mini Club Forums  

Go Back   16v Mini Club Forums > Builds > Vauxhall Builds

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 14-08-2009, 04:17 PM   #31
NudgerSS
Senior Member
 
NudgerSS's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Chesterfield
Posts: 1,482
Subframe: Allspeed
CC: 1600
Make: Vauxhall
ECU: MBE 967EF
Default

Yeah I've been over on there and noticed you had posted a few times when building yours. Seems like quite a knowledgeable bloke

John
NudgerSS is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2009, 07:46 PM   #32
the matt
Senior Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: North Wales/Shropshire border
Posts: 147
Subframe: Allspeed
CC: 1618
Make: Vauxhall
ECU: Canems
Send a message via MSN to the matt
Default

Quick Q? Where have you plumbed the expansion tank in? Or haven't you done it yet?
the matt is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2009, 08:34 PM   #33
NudgerSS
Senior Member
 
NudgerSS's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Chesterfield
Posts: 1,482
Subframe: Allspeed
CC: 1600
Make: Vauxhall
ECU: MBE 967EF
Default

Not done it yet. Yet another job that needs ticking off. Had to spend a bit of cash on the Punto this month in readiness for the MOT so things have been delayed slightly. That and the fact that I can't seem to be peachd...

John
NudgerSS is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2009, 06:59 PM   #34
the matt
Senior Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: North Wales/Shropshire border
Posts: 147
Subframe: Allspeed
CC: 1618
Make: Vauxhall
ECU: Canems
Send a message via MSN to the matt
Default

Yeah, missing the 'ring run deadline with mine has given me a total loss of motivation!

BUT, I'm back on it now, tried to sort out the plumbing at the weekend and got to the expansion tank and though 'Aaah, where to tap the expansion tank into?' lol
the matt is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2009, 09:51 PM   #35
NudgerSS
Senior Member
 
NudgerSS's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Chesterfield
Posts: 1,482
Subframe: Allspeed
CC: 1600
Make: Vauxhall
ECU: MBE 967EF
Default

Yeah my target was Coombe, ahem, last year then this year

Not sure if petrol will be available by the time its actually done!!

Cheers - John
NudgerSS is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2009, 11:11 PM   #36
NudgerSS
Senior Member
 
NudgerSS's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Chesterfield
Posts: 1,482
Subframe: Allspeed
CC: 1600
Make: Vauxhall
ECU: MBE 967EF
Default NudgerSS 1.6 16v

OK well its been a while but I managed to spend a couple of hours on it on Saturday. Got my pedal box bolted down and a bit of the plumbing done. Not sorted brakes yet (hopefully Monday night) but I've got a clutch Think I need to put a bit of extra metal down on the floor to spread the load a bit tho.



__________________
Quote:
Originally Posted by apbellamy View Post
I've got 3 long studs in my hand.

Last edited by NudgerSS; 10-07-2017 at 08:47 PM.
NudgerSS is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2009, 08:55 PM   #37
NudgerSS
Senior Member
 
NudgerSS's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Chesterfield
Posts: 1,482
Subframe: Allspeed
CC: 1600
Make: Vauxhall
ECU: MBE 967EF
Default NudgerSS 1.6 16v

Did a bit more tonight and got the brakes plumbed in too. Just waiting on my brake pads coming then I can try n get em bled. Need some clips to fasten all the pipes down/together too.



__________________
Quote:
Originally Posted by apbellamy View Post
I've got 3 long studs in my hand.

Last edited by NudgerSS; 10-07-2017 at 08:47 PM.
NudgerSS is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2009, 10:59 PM   #38
mininut
Senior Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Midlands
Posts: 4,455
Subframe: Other
CC: 1998
Make: Other
ECU: Trionic 5.5
Default

i'd be soo paranoid about standing on those brake lines!
mininut is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2009, 11:16 PM   #39
NudgerSS
Senior Member
 
NudgerSS's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Chesterfield
Posts: 1,482
Subframe: Allspeed
CC: 1600
Make: Vauxhall
ECU: MBE 967EF
Default

LOL! Don't worry they are going to be covered up. Need to get some thicker plate to make a foot rest

John
NudgerSS is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2010, 11:43 PM   #40
NudgerSS
Senior Member
 
NudgerSS's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Chesterfield
Posts: 1,482
Subframe: Allspeed
CC: 1600
Make: Vauxhall
ECU: MBE 967EF
Default

Well not much to report as of late.

Painted my bulkhead box, fitted TB's, plumbed cooling system in, fitted fuel pipes, finished wiring Megasquirt in, put some petrol in AND.......nothing.

Bugger.

Not getting a spark. Changed a few settings thanks to Jay at Vaux-Extreme but still no luck. Off to the scrappies on Saturday to look for a 3-wire Ecotec coilpack as the amped ones are tosh apparently.

Cheers- John
NudgerSS is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2010, 04:41 PM   #41
alexcrosse
Senior Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Banbury / Essex
Posts: 856
Subframe: Allspeed
CC: 1598
Make: Vauxhall
ECU: MBE 967 EF
Send a message via MSN to alexcrosse
Default

I got the SBD one, seems pretty good to me. If you need a spare C16XE coil pack i might have one, i can have a look at the weekend if you want?
alexcrosse is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2010, 07:06 PM   #42
NudgerSS
Senior Member
 
NudgerSS's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Chesterfield
Posts: 1,482
Subframe: Allspeed
CC: 1600
Make: Vauxhall
ECU: MBE 967EF
Default

Cheers Al but think I will get the ecotec one. Heard a few people say they are better than the 1.4/1.6 ones.

Is yours let loose on the road yet?
NudgerSS is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2010, 07:11 PM   #43
MattG
Administrator
 
MattG's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: West Sussex,UK
Posts: 7,288
Subframe: Allspeed
CC: 2000
Make: Vauxhall
ECU: Megasquirt
Default

yep , its the coil i use as well , works a treat. as i had problems using the other type as well

Matt
__________________
Mini Restoration on YouTube
VW camper in storage , Red hot , www.16vmini.co.uk www.jetblackmini.co.uk
Dad's Building K1100 : bmw.16vmini.co.uk , donate to club running costs : paypal@16vminiclub.com
MattG is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2010, 10:12 PM   #44
alexcrosse
Senior Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Banbury / Essex
Posts: 856
Subframe: Allspeed
CC: 1598
Make: Vauxhall
ECU: MBE 967 EF
Send a message via MSN to alexcrosse
Default

not loose on the road yet, waiting on lambda controller issues! then engine shimming... think thats it!
alexcrosse is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2010, 09:15 PM   #45
NudgerSS
Senior Member
 
NudgerSS's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Chesterfield
Posts: 1,482
Subframe: Allspeed
CC: 1600
Make: Vauxhall
ECU: MBE 967EF
Default

OOOOOHHHHH its fired up!!! Went to the scrappies for an Ecotec coil pack but no joy so got myself a Ford one. Fitted that and after blowing numerous fuses for the coilpack it settled down nicely with a 15A and tried firing. Coughed and spluttered and died quite a lot before coming to life.

Sounds like a bloody bag of spanners! Very hit n miss whether it starts or not so just upped the Fuel map slightly and seems to have helped.

Problem is if I try n give it any throttle it starts backfiring through the TB's. Now while it looks great its not really what I'm after.

Think I've had mice in my exhaust too as it blew lots of empty sunflower seeds out! LOL

John
NudgerSS is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 10:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.