16v Mini Club Forums  

Go Back   16v Mini Club Forums > General Public Area > Honda Chat

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-10-2018, 09:00 AM   #1
ochumi
Member
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 43
Default about CRX electrical fuse box D16A9

hi i want to ask you, if is it possible to remove the fuse-box (pictures) and how i can do it, because there a lot of cables that im not going to use... and i want to save some space down dashboard





thanks
ochumi is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2018, 04:01 PM   #2
fynnbar
Senior Member
 
fynnbar's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dorset
Posts: 1,279
Subframe: SAE
CC: 1595
Make: Honda
ECU: Standard obd1-P30
Default

Throw the top one away.
Find / make space for the bottom one
fynnbar is online now   Reply With Quote
Old 11-10-2018, 12:57 PM   #3
ochumi
Member
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 43
Default

Quote:
Originally Posted by fynnbar View Post
Throw the top one away.
Find / make space for the bottom one

??

i want to know if i remove the dash fuse box and add new a smaller fuse box i will get an ecu errr for example for not use the unit control (alarm, lighting wiper...)
ochumi is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2018, 04:26 PM   #4
fynnbar
Senior Member
 
fynnbar's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dorset
Posts: 1,279
Subframe: SAE
CC: 1595
Make: Honda
ECU: Standard obd1-P30
Default

This setup is OBD0 right ?
You can remove the dash fusebox and wire in a new one suited to your needs, without any problems.
Apologies, I thought the bottom picture was the engine bay fusebox.

From memory, if you're using the Mini ignition switch and key, there's no issue with removing the alarm complete - but someone else ought to clarify this.
fynnbar is online now   Reply With Quote
Old 11-10-2018, 04:39 PM   #5
GEORDIE SP1
Senior Member
 
GEORDIE SP1's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Northern Ireland
Posts: 224
Subframe: Allspeed
CC: 1800
Make: Honda
ECU: Standard
Default

In mine I just binned all that and put in a 6 gang fuse holder and run all my feeds from that,
Get your ECU de immobilised if it has one, not sure with obd0


Sent from my iPhone using Tapatalk
GEORDIE SP1 is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2018, 08:18 AM   #6
arterz
Senior Member
 
arterz's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Greece [GR]
Posts: 295
Subframe: Home Made
CC: 1600
Make: Honda
ECU: OBD0
Send a message via MSN to arterz
Default

You also need to separate ecu plugs from entire vehicle harness, IIRC the ecu needs 5 wires to run

easy job
__________________
mitsos mini 16v
arterz is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 11:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.